Om OSS

En central arbetsplats som utgår från människor

Hive – Ett kontorshotell och businesscenter designat för inspirerande möten och företagsutveckling

 

Bakgrund

 

Hive Göteborg firade nyligen fem år. Syftet med Hive var ursprungligen att bygga upp och administrera ett så stort kontor som möjligt så att så många olika slags medhyrare/abonnenter som möjligt skulle få plats (såsom säljare, marknadsförare, copys, designers, utvecklare, företagsbyggare, investorer, konsulter, anställda m.fl.). Målet var att inhysa så många olika branscher, experter och personligheter som möjligt, dels för att kunna anlita varandra som resurser vid behov, men främst för att dagligen få energiska möten med andra drivna människor, dela kontaktnät och erfarenheter, bolla ideer, använda varandra som fokusgrupper, få feedback, o.s.v. Mycket viktigt var också att kontoret skulle ligga så centralt som möjligt, dels för att det skulle vara lätt att ta sig dit, dels för att det skulle ge abonnenterna en officiell statusadress där de skulle kunna ha möten med kunder och medarbetare, eller för att hålla säljseminarier och workshops där avståndsaspekten inte skulle vara ett hinder för potentiella deltagare.

 

Och dessutom till ett mycket bra pris genom att poola på allt man i sitt arbete är i behov av såsom arbetsplatser, telefonrum, mötesrum och konferensutrymen, extraskärmar, internet, skrivare och kaffe förstås” säger Peter Nordin.

 

För att få maximalt utbyte av erfarenheter och kontaktnät så bestämde vi oss för tre huvudprinciper för Hives abonnenter som helhet:

 

  • Att maximalt 25% av alla företagare hos oss skulle vara nystartsföretagare, dvs minst 75% av företagarna skulle ha minst ett år av aktiv, fakturerande verksamhet bakom sig. Inte nödvändigtvis vinstdrivande men intäkter och högst troliga vinstförutsättningar. På detta sätt skulle dessa nystartade företag kunna dra nytta av den erfarenhet som finns här och att de erfarna i sig skulle få ett givande utbyte med andra erfarna.
  • Att maximalt 1 av 6 företag (varje företagare kan ha ett eller flera företag) skulle finnas i en motsvarande bransch. T.ex. är Design en bransch, Reklam och Marknadsföring en, Coaching en, Programmering en, o.s.v.
  • För att sprida våra gemensamma erfarenheter ska varje företagare hålla minst ett seminarium, workshop, e.d. per år inför de övriga.

 

Expansionen

Snart fick namnet spridning och med det inkom fler och fler externa förfrågningar om spännande evenemang och workshops i konferenslokalerna. Ursprungliga kontoret på Drottninggatan räckte då inte till varpå beslutet om att expandera togs. För ett drygt år sedan flyttade Hive till den nya powerlokalen med utsikt över Harry Hjörnes Plats, det café- och restaurangtätaste lilla torget i Göteborg, på Kungsgatans krona i det som av många anses vara det mest centrala området i stan (varför det uppfattas så har med vad man i Florens upptäckte och designade i renässansens linda och som sedan Holländarna och Britterna tog med sig när de grundade entreprenörsstaden Göteborg; fråga gärna om den fascinerade historiken kring torget, statsdelen och Abrahamsonska Affärspalatset som byggnaden ursprungligen hette). Med denna nya lokalisering och med ännu fräckare inredning, började konferens- och evenemangsdelen (Göteborg City Konferens) snart locka till sig aktörer som Resumé, MQ, ICA, IBM, Unionen, m.fl. samt nätverksgrupper, säljseminarier och utbildningar med önskemål om centralast möjliga lokalisering.

”Företag som har sina säljpresentationer, seminarier eller utbildningar på våran adress ses per automatik som extra seriösa, samt att det är oslagbart lätt att ta sig dit vilket minskar motståndet ytterligare” säger Luigi Tramontana

Hive – Ett kontorshotell och businesscenter designat för inspirerande möten och 

 

Det vi tror på

Vi tror på att framtidens företagare vill sitta i en miljö där de aktivt och organiserat kan utbyta tankar och idéer och dela erfarenheter med andra erfarna och passionerade företagare. Vi tror på att denna nya plattform är öppen istället för att alla har var sina kontorsrum där detta utbyte inte blir naturlig. Vi tror på att framtidens företagare vill ha en social kontext med andra företagare.

Peter Nordin (Grundare): peter@ehive.se – mobil 0705 35 53 45