Läs mer om HIVE ↓

“En central arbetsplats som utgår från människor”

 

 

 

Vad är HIVE?

HIVE är ett business community designat för inspirerande möten och växande företag.

Ingången är ifrån den underbara prästgården på högsta punkten av den rullstensås på vilken Örebro är belägen. Bredvid stoltserar Sankt Nikolai Kyrkan.

HIVE har en trevlig atmosfär och erbjuder eleganta lösningar i en trivsam miljö där inbjudande ytor öppnar upp för energiska möten och naturligt affärsnätverkande. Med 500 kvm och 6 högkvalitativa event-, konferens-, utbildnings- och mötesrum får du en representativ plats att ta emot dina kunder och klienter. Det centrala läget skapar alla möjligheter för förbindelser, rikt utbud av restauranger, caféer och uteliv.

Vår Filosofi

HIVE föddes ur en tro på människor och kraften i mötet mellan människor. Vår övertygelse är att dessa möten leder till inspiration och energi, nya idéer och kraftfulla samarbeten.

Ordet HIVE kommer från det engelska ordet för bikupa och syftar på en miljö där det arbetas hårt, förädlas och kommuniceras. Vår logga är därför en stiliserad bikupa.

VÅR MILJÖ

Mot ett pappersfritt kontor & konferensanläggning

Att minska ner på pappersförbrukningen är både bra för miljön och ekonomin. Med alla molntjänster har det idag blivit enklare med administrationen.

Här är våra 3 tips på hur ditt företag kan minska på pappersförbrukningen:

  1. Istället för att alla på ett möte för anteckningar, tar ni istället fram kameran och fotar de eventuella anteckningar ni gör på whiteboarden.
  2. Mejla ut presentationen.
  3. Skanna in alla dokument som ni har och var noga med att döpa dem tydligt, så spar ni tid från att leta i pärmar när ni ska söka rätt på ett dokument.

Sorterar bland våra sopor

Kompost, plast, kartong, glas och såklart pant har alla sina platser i vår sortering, När det kommer till engångsmaterial, för konferenser och event, använder vi träbestick. Dessa är tillverkade av odlad björk som är en förnyelsebar råvara. Besticken kan komposteras och nedbrytningstiden är 60-90 dagar.

Pollinering

HIVE betyder bikupa. Våra vänner bina är i behov av hjälp. Pga förändrade landskap, gifter och sjukdomar så hotas bina av att dö ut. Bin har en livsviktig uppgift på vår planet. 1/3 av den mat vi människor äter är pollinerad, dvs växter som blivit befruktade. Detta är en förutsättning för att många växter ska fortsätta att finnas. Antalet bin (tama honungsbin, humlor och solitära bin) har de senaste åren minskat både i antal och i arter, men det finns saker vi kan göra.

  1. Köp ekologisk mat till dig själv så minskar användningen av bekämpningsmedel, här är de viktigaste varorna att byta till eko: kaffe, bananer, vindruvor och mejeriprodukter, kött och potatis.
  2. Odla blommor på din balkong, i din trädgård, släng en ”fröbomb” i en närbelägen park och klipp inte hela gräsmattan – lämna kvar ett hörn med vilda blommor. Spara blommande träd och buskar. Bina älskar det!
  3. Hjälp bina med bostäder, bygg ett bihotell.
  4. Gör en bivattnare så bina kan släcka törsten.

Läs mer på https://www.naturskyddsforeningen.se/vad-vi-gor/jordbruk/nu-raddar-vi-bina